Leden až duben 2015 - Argentina, Chille, Bolivie, Brazilie, Uruguay

Rok 2015 máme v úmyslu zasvětit zámořským destinacím. Kromě této velké cesty jižní částí Jižní Ameriky plánujeme na závěr roku velkou cestu Australii. Ale o tom až minimálně za půl roku.

Plán poznat podrobněji Argentinu a Chille byl na programu už v minulosti. Vždy jsem ale narazil na problém, kterou část si na 3 týdenní dovolenou vybrat. Všude na severu, na jihu, v centrální části, nebo v horách, je totiž taková spousta lákadel, že jsem si neuměl nikdy vybrat. Pravě proto navštěvujeme tuto část světa až nyní, kdy zde plánujeme pobýt více než 3 měsíce.

Plán je jasný. Podívat se na nejjižnější místa této planety dostupná vozidlem, kochat se nespočtem národních parků v Ohňové Zemi, v Patagonii, obdivovat nádherné unikátní ledovce, několikrát přejít ve vysokých výškách Andy z Argentiny do Chile a zpět, kochat se pohleden na chilské sopky Osorno a Villarrica. Zažít teploučko a vysokohorskou nemoc na největší pouští jižní Ameriky Atacama. Závěrem navštívit Bolivii se solným jezerem Uyuni, snad i Brazilii a s ní vodopády Iguazu a Uruguay s malebným přístavem Colonia del Sacramento.

Orientační plán naší cesty zahrnuje vše co máme v úmyslu navštívit, co se nakonec podaří, kam si zajedeme navíc, co vynecháme, to se ještě uvidí.

Plánujeme ujet kolem 20.000 km. Pojedeme obytnými vozidly dvě posádky. Kromě naší maličkosti pojedou ještě naší přátele z Liberce Vlastislav a Dana. Přece jen nám všem bude určitě lépe v těch odlehlých částech, když se budeme moci spolehnout jeden na druhého.

int(1)

Novinky

Rychlý kontakt

!FIRMA

!ULICE

!PSC !MESTO

E: !EMAIL

T: !TELEFON

uživatelský obsah - vždy jako poslední článek!!!