2016 Jižní Afrika a Botswana

Konečně se něco děje. 14.listopadu vyrážíme na další cestu, tentokrát do jižní Afriky. Máme v plánu za měsíc prozkoumat a tentokrát detailněji severovýchod Jihoafrické republiky a pak také Botswanu a na závěr navštívíme Victoriiny vodopády v Zimbabwe. Doufám, že bude dost vody. Tedy dost vody v korytech řek a na vodopádech, nikoliv na cestách.

Jedeme za zvířátky, za horama a v Botswaně pak do delty Okovango a národního parku Chobé. Abychom se tam dostali, musíme přejet část pouště Kalahari.

Původní plán, navštívit Namibii a s ní i národní park Etosha nakonec padl. Ale což, aspoň máme důvod se tady ještě někdy v budoucnu vrátit.

Jihoafrickou republiku jsme navštívili v roce 2010. Tenkrát jsme vyjeli z Kapského města po východním pobřeží na sever až do Krugerova národního parku. Byli jsme nadšení z té spousty zvířat ve volné přírodě, z nádherných hor, z pohodového cestování půjčeným osobákem, že jsme si řekli - tady se ještě vrátíme. A já jsem přesvědčený, že ani tato cesta není poslední. 

Budu se snažit průběžně psát o cestě, ale znáte to. Nezáleží pouze na tom, co si přeji, ale v případě webu jde hlavně o možnost kvalitního připojení na internet. Bez toho to prostě nejde. A vy, kteří nás sledujete častějí moc dobře víte, že větší problém s kvalitním připojením je ve vyspělých zemích a naopak v zemích s nižší životní úrovni to až tak problém nebývá. No a tak jen uvidíme, jak na tom bude jih Afriky.

Odlet 14.11. z Vídně přes Doha do Johanesburgu a návrat stejnou cestou 16.12.2016

int(1)

Novinky

Rychlý kontakt

!FIRMA

!ULICE

!PSC !MESTO

E: !EMAIL

T: !TELEFON

uživatelský obsah - vždy jako poslední článek!!!