Velká cesta Amerikou

Tak Vá opět po čase zdravíme.

Za týden ( 23.3.) odletáme do New Yorku, kde začne naše čtyřměsíční cestování napříč USA. 

Cestu máme rozdělenou na dvě etapy. Ta první, od 24.3. do 3.6. 2017 povede z Baltimore na jih, kde je cílem Key West. Po té budeme pokračovat po jižní hranici směrem na západ, zamíříme i do centrální ameriky a pak do Los Angeles, kde auto předáme naším přátelům z Prahy, kteří jej budou na měsíc považovat za svůj domeček. V červenci ho pro změnu využijí naši mladí, kteří se svými dětmi procestují jihozápad Spojených států, hlavně pak zdejší národní parky.

Autičko si pak na 3 týdny odpočine v San Diegu u našeho kamaráda Luboše a my se za ním v polovině srpna vrátíme, abycho projeli západní pobřeží, následně budeme pokračovat centrální Amerikou na sever, kde máme v úmyslu přejet do Kanady a tam strávit indiánské léto, čili podzim po kanadsku. Konec naší cesty plánujeme koncem září v Halifaxu.

A teď k obytnému autu. Poprvé jsme se rozhodli ho poslat na zaoceánskou cestu. Minulý týden jsme ho odvezli do Antwerp, kde jsme ho v přístavu předali speditérovi a ve spolupráci s německou společností Seabridge by se mělo 27.3. přepravit do přístavu v USA - Baltimore. Bohužel už dnes víme, že termín nebude splněn a že dorazí do ameriky nejdříve 28.3. Nám se tím sice začátek cesty trošku komplikuje, ale pokud by to měla být jediná a pro celou cestu poslední komplikace, tak v pohodě. 

P6103463

Často se mě lidé ptají, zda se složitá logistická akce s přepravou vyplatí. Má to více rovin. Ta finanční říká, že při pobytu delším než 2 měsíce, je přeprava výhodnější. Další rovinou je pohodlí. Výhodou je, že budeme tentokrát na cestách nám důvěrně známým autem a hlavně budeme mít v tom našem domečku věci, na které jsme zvyklí. No a poslední rovinou jsou jízdní náklady. Ze zkušeností z Aljašky víme, že americká obytná auta, byť ta nejmenší, mají spotřebu kolem 22-24 l/100 km. No a náše Laika si veme při slušné jízdě 11-12 l/100 km. Takže polovinu. A protože máme v úmyslu ujet více než 20.000 kilometrů, tak je tento moment poměrně důležitý. Náklady na přepravu nejsou vůbec malé a také pojištění je poměrně vysoké, ale každý špás něco stojí.

int(1)

Novinky

Rychlý kontakt

!FIRMA

!ULICE

!PSC !MESTO

E: !EMAIL

T: !TELEFON

uživatelský obsah - vždy jako poslední článek!!!