Úvodní informace o plánované cestě

Tak je to opět tady. Chystáme se na dlouhou cestu nejvzdálenějším kontinentem - Australii.

V této mapě chci nastínit pravděpodobnou trasu naší cesty. Samozřejmě budeme velmi často odbočovat z trasy do blízkých i vzdálených národních parků.

Pro nejlepší orientaci doporučují zvětšit mapu kliknutím na rámeček v pravém horním rohu mapy a následně klikněte na šipku v odstavci soupis měst na trase která je  pod červeným symbolem zatržení. Pak se vám vlevo otevře přehled měst a některých postupných cílů naší cesty.

 

Naší ambicí je tentokrát nejen projet tisíce kilometrů, ale také si užít pěkných míst k relaxaci, potápění resp. šnorchlování, chceme pozorovat velryby a delfíny, máme v plánu navštívit Sydney, i když toto nádherné město jsme už poctili naší návštěvou při první cestě na Nový Zealand, kdy jsme se toulali městem a následně vyjeli do Blue Mountains.

Cesta potrvá 75 dní a plánuji ujet cca 15 000 km. Pojedeme, jak je už zvykem půjčeným obytným autem. Podrobnosti o obytňáku zveřejním až po jeho převzetí, ale mělo by to být pohodlné auto s kompletním vybavením jako je Wc a sprcha.

Cestu zahájíme přesunem do Prahy a odletem 6.10.2015 z Prahy do Londýna. Tam si 4 hodinky odpočineme a budeme pokračovat 12-ti hodinovým přeletem do Hong Kongu. Tady dvě hodinky na přestup a další osmihodinový přelet Hong Kong - Cairns.

Takže 22 hodin na palubě letadla a celkem od dveří domova, po dveře apartmánu tj. cca 35 hodin. Pro mnohé z Vás je tento údaj natolik odstrašující, že inspirovat Vás tuto cestu podniknout považuji za nereálné. Ale je to skutečně tak a člověk to musí brát s pokorou, bez nervování se ze zpoždění, i když na straně druhé, doufám, že se na cestě nejen nezasekneme, ale že si budeme moci i vyzvednout svá zavazadla v cíli.

První 4 noci zůstáváme v Cairns v narentovaném apartmánu, kde chceme absolvovat výlet lodí na Great Barier Reef. Jedeme na celodenní šnorchlování katamaránem a doufám, že si zase po čase pěkně zapotápíme na nejúchvatnějším místě. Jen musíme dát pozor na medúzy a žraloky.                          

Dalším postupným cílem je výlet do vesničky Kuranda a v pondělí 12.10. si vyzvedneme obytné auto a po krátké cestě ještě více na sever, do deštného pralesa Daintree Rainforest se už vydáme cestou stále na jih a následně na západ. Projedeme tři zeměpisná pásma. Od tropického na severu se přesuneme do subtropického a následně jih leží v mírném pásmu. Očekávání jsou veliká a doufám, že zde budu moci napsat za 3 měsíce, že se i naplnila.

int(1)

Novinky

Rychlý kontakt

!FIRMA

!ULICE

!PSC !MESTO

E: !EMAIL

T: !TELEFON

uživatelský obsah - vždy jako poslední článek!!!